Visie-ontwikkeling

Een gezamenlijke ambitie geeft het team creatieve spanning 

De wereld is vol van visies en de meeste zijn de moeite waard om te realiseren. Toch blijft het vaak bij mooie woorden en goede intenties. In de begeleiding van een visietraject gaan we daarom verder dan de gezamenlijke ambitie. We zoeken ondersteunende overtuigingen die sterk genoeg zijn om de visie samen tot een realiteit te maken. Een creatief proces waarin we de spanning niet uit de weg gaan.

Trajecten van visie-ontwikkeling hebben iets magisch. Er is even de ruimte om verbinding te maken met drijfveren en ambities. Hiervoor zijn tal van werkvormen en modellen beschikbaar. In de voorbereiding kiezen we samen een bij jullie traject passende invulling.

Maar visie-ontwikkeling moet ook schuren. Juist door openlijk de weerstand te zoeken, krijgt een visie diepgang. Daar waar goede intenties tot consensus kunnen leiden, zijn het juist de onderliggende overtuigingen die uiteindelijk doorslaggevend zijn voor het proces. Hierin neem ik de rol als procesbegeleider die zorgt voor ruimte om dingen te bespreken en tegelijk de vaart om samen vooruit te komen.

Ieder traject is anders en vanuit mijn ervaring denk ik graag met jullie mee over jullie succesfactoren voor visievorming.

 

Contact en kennismaking

Als je hieronder uw naam en contactgegevens invult, dan neem ik op korte termijn contact met je op.