Teamontwikkeling

Samen meer resultaat en een beter proces

Je werkt in een team om samen meer te bereiken. Toch vormen teamleden vaak een belemmering voor elkaars functioneren. Aan de hand van de DISC wordt zichtbaar wat de verschillende teamleden drijft en waar de gezamenlijk kracht ligt. Direct wordt ook zichtbaar welke knelpunten er zijn in o.a. samenwerking, reageren onder druk, taakbeleving, besluitvorming en verwachtingen van leiderschap. Een teamcheck geeft inzicht in wat goed gaat en hoe het samen beter kan.

 

Teamtraining

In een teamtraining draait het om het team en de manier waarop de leden van het team samenwerken om samen resultaten te bereiken. Ieder team is anders en in de intake wordt gekeken hoe een training kan worden opgezet die het team helpt om (de volgende) stappen te zetten. Tijdens de training kan de DISC worden ingezet om de leden een spiegel te geven van hun eigen gedrag en inzicht in de onderlinge relaties. Soms is dit een snelle spiegel en is de training gericht op een specifiek deel van het functioneren van het team. Het kan ook zijn dat er meer nodig is en dat het teamtraject wordt gecombineerd met een aantal persoonlijke trajecten. Het wezen van de teamtraining is dat daarin door actieve werkvormen nieuwe inzichten worden geboden en nieuw gedrag wordt geleerd.

 

Teamcoaching

Hier gaat het om de begeleiding van een team in het samen vinden van nieuwe rollen en het bespreekbaar maken van de onderlinge samenwerking. De teamcoaching heeft een reflectief karakter. Hier ontstaat het leren ‘on the job’ door feedback, doorvragen en aanreiken van nieuwe manieren. De teamcoaching kan een vervolg zijn op de teamtraining of een afzonderlijk traject. Ook hier geldt dat ieder traject anders zal zijn en wordt aangepast aan wat het specifieke team nodig heeft.

 

“Een mooie combinatie van een open houding en een kritische blik”.

Klik hier onder voor meer informatie over de verschillende profielen.

 

Contact en kennismaking

Ik ben gecertificeerd DISC-trainer en kijk graag met u mee naar de mogelijkheden van dit instrument voor jullie organisatie of jouw persoonlijk functioneren. Als je hieronder je naam en contactgegevens invult, dan neem ik op korte termijn contact met je op.