Ik word ‘preverim’

Ik werk als interim-directeur en dat is een slechte zaak…

Want ‘interims’ kosten geld en dat is niet hoe we zouden moeten omgaan met maatschappelijke middelen. Daar ben ik het helemaal mee eens.

We zouden namelijk moeten zorgen dat ‘interims’ niet nodig zijn. Het is veel beter te investeren in toerusting en begeleiding van schoolleiders. Als interim kom je vaak te laat en is er al veel kapot gegaan. Dat geeft zoveel pijn en frustraties die helemaal niet passen bij werken in ons mooie onderwijs. Ik heb al zo vaak gedacht: had me toch een jaar eerder ingeroepen, dan hadden we het samen zoveel mooier kunnen maken. Een win-win-situatie die uiteindelijk ook veel kosten had kunnen besparen.

In plaats van ‘interim’ word ik daarom ‘preverim’. Net als een zeilinstructeur kom ik bij storm aan boord en help ik de schoolleider en het team om samen de juiste richting te vinden. Na alle uitdagingen van de afgelopen jaren, lijkt het me zoveel mooier om ‘op tijd’ te komen…

#onderwijs#leiderschap#kwaliteit#preverim

PS: Een mooie manier om gebruik te maken van mijn expertise is begeleidingsgesprek. Daarbij breng ik de samen met de schoolleiding in een gesprek de sterkten en zwakten in beeld en geef ik waardevolle adviezen om daarin de juiste dingen te doen. In februari komt er weer ruimte voor nieuwe gesprekken. Stuur me even een app-bericht en we plannen een afspraak:

https://lnkd.in/exjaMWAu