Pilotscholen 2018-2019

In het schooljaar 2018-2019 gaan we drie pilots draaien in het Nederlandse onderwijs:

  1. Primair Onderwijs
  2. Voortgezet Onderwijs
  3. Hoger Beroeps Onderwijs

Bij ieder pilot selecteren we een groep van 25-30 leerlingen / studenten en een team van 6-8 leerkrachten / docenten die met deze groep werken. Bij de leerkrachten / docenten nemen we zowel hun eigen leerstijlprofiel als hun onderwijsstijlprofiel af. Hierdoor hebben we een beeld van zowel de (voorkeurs)manier van leren als de (voorkeurs)manier van onderwijzen van het team. We nemen bij de leerlingen / studenten het leerstijlprofiel voor tieners (PO en VO) of het leerstijlprofiel af (HBO). Daarmee maken we een groepsoverzicht waarin de (voorkeurs)leerstijlen van de kinderen zichtbaar worden.

Gedurende de pilot zullen we zowel de leerkrachten / docenten als de leerlingen / studenten scholing geven op hun eigen stijl. We zullen gedurende de pilot ook onderzoeken hoe binnen het Nederlandse onderwijs het persolog(r) Leer- en Onderwijsstijlprofiel het meest effectief kan worden ingezet. We zoeken daarom zowel scholen die groepsgewijs werken als scholen waar gepersonaliseerd leren de trend is.

In mei-juni 2018 wordt in overleg met de scholen de aanpak en concrete invulling vastgesteld. Daarbij wordt ook gekeken welke investering de school kan leveren om de pilot tot een win-win te maken. De daadwerkelijke pilot start in september 2018 en duurt tot mei 2019.

Stuur een bericht naar info@leer-en-onderwijsstijlen.nl en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden voor uw school door te spreken.